ZZP & MKB

Managed hosting

Managed hosting is geschikt voor zakelijke en grotere websites die de flexibiliteit en schaalbaarheid van een eigen server nodig hebbenen voor websites die gebruikmaken van onderdelen die minder goed bij traditionele hosting passen. Ook is het mogelijk om maatwerk-applicaties door ons te laten installeren, beheren en hosten.
QiQQ is geen traditionele webhoster, wij zijn van een webhosting bedrijf uitgegroeid tot een full service systeem en netwerkbeheerders organisatie en dat vind u ook terug in onze managed hosting diensten. Waar normaal de hosting geleverd wordt met uw installatie en beheerders paneel leverd QiQQ u allle ondersteuning die u verwacht van systeembeheer. Wij zullen u helpen met alle maatwerk vragen die buiten tradintionele hosting vallen, systeembeheerders met kennis van hosting.

Bekijk ons hosting aanbod

display:none;
Webhosting

Windows webhosting van QiQQ is gericht op het ZZP en MKB en wij werken anders dan traditionele webhosters. Waar u bij andere hoster hoopt dat zij u kunnen helpen, staat ons team altijd voor u klaar. Wij ondersteunen u van begin tot eind om uw website online te plaatsen en te houden. Wndows webhosting geeft tegenover Linux voor ons de mogelijkheid om bepaalde zaken te monitoren welke bij Linux hosters anders zijn. U kunt uw domein door ons laten koppellen aan ons Plesk control panel waarmee u eenvoudig uw website kunt beheren.

Virtual dedicated servers

VDS servers (Virtual Dedicated servers) zijn in tegenstelling tot VPS servers (Virtual Private Servers), virtuele servers met een gegarandeerd aantal geheugen en schijf ruimte. Een virtual dedicated server is uw eigen stukje server op onze hoofd servers, waar bij VPS servers het geheugen en schijfruimte gedeeld wordt over de verschillende klanten heeft u bij een VDS gegarandeerde ruimte.

QiQQ is gespecialiseerd in het ondersteunen van Windows servers, dit kan zijn een webserver voor uw website of webshop of een server voor uw applicatie.

Dedicated server

Er zijn verschillende redenen waarom uw website of applicatie een eigen server nodig heeft. Één van de meest voorkomende redenen is de snelheid, met een eigen dedicated server bent u verzekerd van snelheid. Alle resources op de server zijn voor uw website of applicatie. QiQQ is geen doornee hoster en wij hebben dan ook geen standaard configuraties klaar liggen. Wij bespreken graag met u de wensen en kijken wat voor server het beste bij u past.

Colocatie Utrecht

Een totaal andere tak van sport is colocatie, uw eigen servers gehost in ons rack in het datcentrum Dataplace te Utrecht. Eurofiber één van de grootste glasvezel leveranciers heeft hier hun NOC (network operation center) draaien, wat simpelweg betekend dat dit 24/7 bemand is met technisch personeel van Eurofiber en dat betekend dat zij altijd direct ter plaatse zijn bij een storing. Ons netwerk wordt geleverd door Datafiber een netwerk leverancier welke jaren lange ervaring heeft op het gebiedt van het leveren van netwerken voor hosting providers.

Redundand en fail-over

Natuurlijk wordt uw server gehost in een zo goed mogelijke omgeving, toch kan het altijd zo zijn dat er iets defect raakt. Dit kan zijn een stroom of netwerk aansluiting of een defect aan de server zelf. Alle server en netwerk apparatuur worden standaard aangesloten aan een A en B stroom feed, mocht er één van de twee uitvallen dan zal de ander het overnemen. Tevens zijn alle servers aangesloten op een noodstroom voorziening, bestaande uit een batterij systeem om de dip op te vangen en daarna zullen diesel generatoren worden ingezet om tijdens de stroom storing te blijven draaien.

Tevens is ons netwerk voorzien van een kruislingse opstelling, wat betekend dat alles met elkaar verbonden is. Als voorbeeld een router op feed A valt uit en een switch op feed B, dat maakt niet uit want de router op feed B staat ook nog in verbinding met de switch op feed A. Zo proberen wij alle meest voorkomende problemen te voorkomen en u te voorzien van een zo betrouwbaar mogelijk netwerk.

Onze core servers in het datacentrum maken elk kwartier een replicatie naar onze back-up server, hierdoor kunnen wij bij uitval van één van onze servers onze dienst verlening blijven doorzetten op onze back-up server en kan onze technische dienst rustig bezig met het oplossen van de storing. Dit is automatisch ingesteld voor alle klanten, voor dedicated en colocatie klanten is dit een optie. Wij geven u hier graag advies over.

Elke nacht maken wij een back-up van al onze servers, Voor dedicated en colocatie klanten kunnen wij dit ook aanbieden. Zo bent u er van verzekerd dat uw data veilig staat en uw bedrijf kan blijven doordraaien bij calamiteiten.

Kies nu voor QiQQ

Klik op de knop van uw bedrijfstype voor meer informatie en het contactformulier;
ZZPMKB